Çektim çıktı şans anasını satiim


Excalibur (1981)
imdb:74
(4000 3000 5000)
z60407005

actionmax:
23 50




Malkoçoğlunun böyle bir sahnesi var ya... Adamı sinir ediyorlar... Musa efsanesini, excalibur efsanesini, spartakus efsanesini al al kendine yont...
* Excalibur efsanesini, yuvarlak masa şovalyelerini en iyi anlatan film...

* carmino buruno eşliğinde dört nala koşan şovalyeler
(zırhlarını da film boyunca çıkarmıyorlar- altta gördüğünüz gibi sevişirkene bile)
* merlin (büyücü) : unutulmak insanlığın kara talihidir

İngilizler kendi efsanerini dev bir prodüksiyonla halletmişler...
çinliler de "Hero" ile bunu yaptılar... (Ülke Efsaneleri)
Hero - Ying Xiong (2002) imdb:80 (15 000 15 000 15 000)

Bu film sırf Monty Python serisinin Holy Grail'i daha iyi anlayıp daha çok gülmek için izlenebilir bence... Gerisi bizim için boş...
Monty Python and the Holy Grail (1975) imdb: 85 (50 000 - 25 000 - 25 000)

Kral ona düşman olabilecek biriyle büyücüsü Merlin'in de yardımıyla barış imzalıyor... Dük bu barış anlaşmasının yapıldığı resepsiyonda karısını çengi gibi ortada oynatıyor... Eee kral azıyor... "O kadını istiyorum leyn" diye bağırıyor... (Lan bu ingilizler ne geniş millet yaa) (dans için üzerine tıklayın- o kadını istiyorum diye bağırmasıda görüntünün sonunda var.)
Merlin büyü yapıyor, kral kocası gibi giriyor koynuna kadının... Kadını kraliçesi yapıyor... Hemde kadının kızının önünde... Kraldan bir oğlu oluyor... Ülke boka batıyor... Çocuk berberin çelimsiz çırağı gibi durduğu bir sahnede çort diye çekiyor çıkartıyor kılıcı... Basına "çektim çıktı şans a.q." diyor... millet bunu kral yapıyor... Gene aldatma olayı yaşanıyor... Bu sefer yuvarlak masa şovalyelerinden en has hoş hoşaf olanı kraliçeyi götürüyor... Kral derbeder oluyor... Kız kardeşi bunun ırzına geçip (ensestte var bu ipnelerde) bir kral doğuruyor... eeeee böööle saçma sapan bir kral arthur olayı işte... Adamlar da bunu utanmadan bize anlatıyorlar... O yüzden tavsiyem kesinlikle Monty Python serisinden bu filmi izlemeniz... Züüper Komik!



Helen Mirren ablamız burada elde ettiği kraliyet tecrübesiyle ilerde bizlerin karşına kraliçe olarak çıkacak: The Queen (2006)
















Katrine Boorman filmin başında dans eden düşes


Bütün bu olayların alevlenmesine neden olan sevişme sahnesi...


* yurttan sesler: karpuza saplanmış bıçağı kimse çıkaramaz ve çöm ...

Hiç yorum yok: