Keçileri Kaçıran Adamlar

The Men Who Stare at Goats 2009 imdb65 mükemmel bir askeri hiciv savaş karşıtı filmler listesinde ilk ona kafadan girmeli... = CIA ile ti geçen Burn After Reading tadında ama çok daha absürt bittabii :) Filmin ana temasını anlatan diyalog: Bizim denizaltıyla telepatik iletişime geçmeye çalıştığımız sadece bir hikayeden ibaretmiş. Ama Ruslar bizim denizaltıyla telepatik iletişime geçmeye çalıştığımız hikayesinin bi hikaye olduğuna inanmıyorlar, bizim gerçekten denizaltıyla telepatik iletişime geçmeye çalıştığımızı düşündükleri için paranormal aktiviteleri araştırma kurulu oluşturmuşlar. Onlar oluşturmuş olduğu için biz de oluşturmak zorundayız. * Ne zaman etkisini göstereceği belli olmayan bir ölüm vuruşu tekniğine inanması ve buna inandırmaya çalışması bitirdi beni: -ölüm vuruşu yaptı, ne zaman öleceğin belli değil ama kesin ölücek... * Video gösterir... Oradaki Hamster'ı nasıl telepatik güçlerle öldürdüğünü... Sonra Hamster'ı dürter... Ölmediğini anlarız... Adam: Annem öldürmeme izin vermiyor... o yüzden tekrar diriltiyorum... * onu telepatik güçlerle savaşmayacağına ikna eder ve daha sonra kalemi boynuna saplarım... (yani salt paranormal diil şiddet de var) - kale mi nereden bulucan... - asıl olayı kaçırıyorsun... * asıl korktuğun şeyin senden daha fazla bir gücü yoktur, korkunun kendisinden daha korkman gereken bişii de yoktur... - Bunu Bill mi söyledi? (paranormal birliğin komutanı) - Hayır Ofrahtan öğrendim... * Bill eğitime klasik çavuş uslübüyla başlıyor: - siz asker diilsiniz, insan bile diilsiniz... anladınız mı? - yes sör yes! - şaka yapıyorum be! asıl insandır değerli olan... şimdi dans edicez.. (er corç kuluni hayalinde flaşbek yapar, babası: "ne dans ediyorsun ibne mi olucan diyor") * Yoga yaptıkları, ateşten geçtikleri ve jiple gözü kapalı gittikleri sahne komik... * en ünlü fransız sözü nedir? "tamam pes ediyorum" * Mahmud diil muhammed (dış ses te ona muhammed diyor) * paranormal güçlerden biri de bulutları dağıtmak... * mahkemeye çıkıyorlar: "bazen orospu getiriyorlardı" "ne, bakın bu tamanen yalan" "uyuşturucu kullanıyorlardı" "hmm orospu olayı gerçekten iftira" * Çıplak adam, Jedaylar... * Keçilerin sessizliği üzerine füze atılması... ayağına ateş edilmesi ve ayak sarmanın öğretilmesi biz de keçilerin paranormal öldürmeye çalışıyorduk... bi tane gerçekten ölüyor... * cinsel uzuvlarına ağırlık bağlayan çavuş...







Konuyla ilgili bir tarihi bilgi: 
https://eksisozluk.com/entry/147076221
ikinci dünya savaşı sırasında ingilizlerin nazi istilasından kurtulması için büyücüler de üstüne düşeni yapmıştı.

3 eylül 1939'da ingiltere ile fransa ortaklaşa almanya'ya savaş ilan etti. bir yıldan kısa sürede fransa işgal edildi ve ingilizler yalnız kaldı. sovyetler ve amerika henüz savaşın dışındaydı.

kuşatılan ingiliz ordusu sıkıntı içindeydi. dunkirk'ten kovulmuşlardı. muhtemel alman istilasına karşı kıyılar kum torbaları ve dikenli tellerle mevzilere dönüştürülmüştü.

highcliffe adlı küçük bir kasabada bir grup sihirbaz ülkelerini savunmaya karar vermişti. 1 ağustosta gece yarısından önce wicca adıyla bilinen yeni pagan dininin büyük dini bayramı olan lammas günü arifesinde okültistler, adolf hitler'in zihnine karşı büyülü bir saldırı yapmak amacıyla bir ormanda toplandılar.

ayinde 17 kişi yerini aldı. bu büyücülere highcliffe sakinleri de katıldı. ortaya bir cadı çemberi çizdiler. çemberin ortasına geleneksel odun ateşini yakmaktan korktular ama. düşman uçakları tarafından tespit edilme korkusuyla çemberin doğusuna yani berlin'in (yani hitler'in) olduğu tarafa gaz lambası koydular. katılımcılar çıplak halde ve halka şeklinde, spiral gibi dönerek dans etmeye başladılar. böylece büyülü çemberin içinde trans haline geçecekler ve bu sayede gizli güçleri kontrol edeceklerdi. dans ederken şarkıları sihirli bir formülle tekrarlıyorlar, hitler'in zihnindeki ingiltere'yi işgal kararını zayıflatmaya yönelik psikolojik baskı yapıyorlardı. denizi geçemezsin hitler!!! diyorlardı. en azından düşünceleri böyleydi.

büyücülerin nazi işgaline karşı toplanıyor olması ingilizlerin tarihinde ilk değil. daha önce iki defa işgalden kurtuluşa yardımcı olduklarına inanıyorlar. birincisi 1588'de ispanyol donanmasının fırtınayla dağıtılmasında, ve ikincisi 1805'de napolyon'un ingiltere'yi işgalinden vazgeçmesinde.

tarihe operation cone of power olarak geçen olay için töreni takip eden ve büyücülük konusunda kitaplar yazan gerald gardner "ben hitler'i durdurdular demiyorum. tek söylediğim, onun aklına bir fikri yerleştirmek amacıyla yapılan çok ilginç bir tören olduğudur. tüm saldırı planları hazır olmasına rağmen gerçek şudur ki almanlar manş'ı hiç geçemedi" demiştir.

Hiç yorum yok: